Selected Courses on Digital Art-UOWM

16 Μαρτίου 2015

Lucid Dream.

Filed under: UNCLASSIFIED 1 — admin @ 10:38
Lucid Dream.

Το θέμα της ταινίας είναι ο ήρωας (ένα μικρό παιδί) που πρωταγωνιστεί σ’ένα συνειδητό όνειρο, και παρακολουθούμε από την αρχή μέχρι το τέλος του ονείρου μαζί του τις δραστηριότητες που ο ίδιος συμμετέχει και που ονειρεύεται την καθημερινότητα του.
Σκηνή 1η
Εσωτερικός χώρος, Νωρίς το πρωί, Υπνοδωμάτιο.
Ο ήρωας κοιμάται ανάσκελα στο κρεβάτι του. Φοράει πιτζάμες. Το χέρι του ξαφνικά πέφτει απ’ το κρεβάτι. Ο σκύλος του τρέχει και του γλύφει το χέρι του που κρέμεται από το κρεβάτι και ο ήρωας ξυπνάει. Θολώνει η εικόνα.
Σκηνή 2η
 Εσωτερικός χώρος, Νωρίς το πρωί, Κουζίνα, Μπάνιο.
Ο ήρωας τρώει νυσταγμένος το πρωινό του,(δημητριακά με γάλα)  σηκώνετε, πάει στο μπάνιο, ανοίγει την βρύση του νεροχύτη, κοιτάει το χέρι του για μερικά δευτερόλεπτα. Σηκώνει αδιάφορα τους ώμους του, σκύβει και ρίχνει νερό στο πρόσωπο του. Κοιτάζετε στο καθρέπτη. Θολώνει η εικόνα.

Αλλαγή πλάνου. Υπνοδωμάτιο
Πετάει τις πιτζάμες στο κρεβάτι. Πρώτα τη μπλούζα μετά το παντελόνι. Μπαίνει στο πλάνο μετα από 2 δευτερόλεπτα ντυμένος. Ο σκύλος του βρίσκεται ακόμη στο δωμάτιο. Σκύβει μπροστά από το κρεβάτι και τον χαϊδεύει. Παίρνει την τσάντα του και βγαίνει από το δωμάτιο.  Θολώνει η εικόνα.

Σκηνή 3η
Εξωτερικός χώρος, Πρωί, Δρόμος.
Ο ήρωας βρίσκεται έξω από το σπίτι έτοιμος να ανεβεί στο λεωφορείο για το σχολείο. Το λεωφορείο βρίσκεται ακριβώς μπροστά του. Θολώνει η εικόνα.

Σκηνή 4η 
Εσωτερικός χώρος, Πρωί, Αίθουσα σχολείου.
Ο ήρωας βρίσκεται στο σχολείο του και την ώρα του μαθήματος ζωγραφίζει, φτιάχνει κατασκευές και πετάει σαΐτες. Ξαφνικά μια σαΐτα από πίσω του, του πέφτει στο κεφάλι, γλιστράει και πέφτει στο θρανίο του. Την αρπάζει και γυρίζει το κεφάλι προς τα πίσω για να δει από πού έρχεται η σαΐτα. Με το χέρι του κρατάει την πλάτη της καρέκλας και έχει στο άλλο χέρι τσαλακωμένη την σαΐτα. Στο πίσω θρανίο στέκεται ο εαυτός του και του χαμογελάει. Θολώνει η εικόνα.
Σκηνή 5η
Εξωτερικός χώρος, Μεσημέρι, Δρόμος.
Το λεωφορείο φτάνει, η πόρτα ανοίγει, ο ήρωας κατεβαίνει και προχωράει. Βλέπουμε μόνο τα ποδιά του. Θολώνει η εικόνα.
Σκηνή 6η
Εσωτερικός χώρος, Απόγευμα, Είσοδος, Διάδρομος, Υπνοδωμάτιο.
Ανοίγει η πόρτα της εισόδου, βλέπουμε μόνο τα ποδιά του ηρώα να περπατάνε. Πετάει τη τσάντα του στο πάτωμα.

Αλλαγή πλάνου. Διάδρομος
Ο ήρωας διασχίζει το διάδρομο φορώντας κάλτσες. Ακούγεται η πόρτα που κλείνει.

Αλλαγή πλάνου. Υπνοδωμάτιο
Ο ήρωας στέκεται στο παράθυρο (με περβάζι). Κάθεται πάνω στο περβάζι. Κλείνει τα ματιά του και πέφτει απότομα στο κενό. Το φόντο γίνεται θολό. Ο ήρωας γίνεται  μπλε αύρα. Καθώς πέφτει ο περιβάλλοντας χώρος μετατρέπετε σε δωμάτιο και αντικείμενα εμφανίζονται.

Σκηνή 7η
Εσωτερικός χώρος, Υπνοδωμάτιο.
Η αύρα του ηρώα πέφτει από ψηλά και μπαίνει απότομα μέσα στον ηρώα που κοιμάται. Το χέρι του αναπηδά και ξαφνικά πέφτει απ’ το κρεβάτι. Ο σκύλος του τρέχεικαι του γλύφει το χέρι του που κρέμεται από το κρεβάτι και ο ήρωας ξυπνάει. Θολώνει η εικόνα.


Τέλος

                                               © 16-3-2015 Ναταλία Παντέχη

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!