Selected Courses on Digital Art-UOWM

25 Φεβρουαρίου 2015

ψυχογραφήματα

Filed under: SELFPORTRAIT,UNCLASSIFIED 1 — admin @ 11:14
Έχω αναπτύξει τρεις τρόπους αναπαράστασης του ψυχικού κόσμου, της μορφής μου, της ψυχολογίας μου, της άποψης μου, της αρεσκείας μου κ.τ.λ.
Αυτές οι μορφές παρουσιάσεις της προσωπογραφίας μου είναι το Βίντεο, η Φωτογραφία και η Ζωγραφική.
Το βίντεο αποτελείται από στιγμιότυπα μιας σχεδιαστικής προσωπογραφίας. Φωτογράφισα καρέ καρέ την πορεία του σκίτσου και έπειτα το επεξεργάστηκα ψηφιακά και το μετέτρεψα σε ένα βίντεο αναπαράστασης της μορφής μου αλλά και του ψυχισμού μου. Στο βίντεο αρχικά σχηματίζεται η μορφή μου, κοινή, ανθρώπινη αλλά σιγά σιγά παραμορφώνεται και καταλήγει σε κάτι πιο σκοτεινό και απόκοσμο θέλοντας να ζωντανέψω και να βγάλω στην επιφάνεια τις φοβίες αλλά και άλλα καταχωνιασμένα συναισθήματα που εγώ, όπως και όλοι μας κρύβουμε κάτω από τα καθημερινά, χαρούμενα προσωπεία μας.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί και υποστεί επεξεργασία με βάση το παραπάνω σκεπτικό. Στόχος μου στις φωτογραφείς ήταν να παγώσω στην εικόνα το παραπάνω συναίσθημα, δηλαδή να ξεσκεπάσω πάλι την ψυχοσύνθεση (σύγχυση, πόνος, αγωνιά κ.τ.λ.) αλλά και το αποτέλεσμα της, αναπαριστώντας ανθρώπους σας σκοτεινά όντα όπως επίσης και στα σκίτσα μου.

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!