Selected Courses on Digital Art-UOWM

17 Φεβρουαρίου 2015

1η Διεθνή Photo Based Mail Art έκθεση με θέμα: «Ο Άλλος»

Filed under: FESTIVALS,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ — admin @ 15:06

1η Διεθνής Photo Based Mail Art έκθεση
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η εικαστική ομάδα TeeToTuM
Διοργανώνουν: την 1η Διεθνή Photo Based Mail Art έκθεση
με θέμα: «Ο Άλλος»
Εγκαίνια/Opening: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 8.30μμ, στην γκαλερί ΤΕΤΤΙΧ, Διαλέτη 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Τα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μπορούν να παραδώσουν ιδιοχείρως το έργο τους, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τις Δευτέρες στο Cafe Bazaar ή όπου αλλού αυτά έχουν οριστεί να γίνουν.
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την 28η Φεβρουαρίου 2015 
Περιγραφή ιδέας
«Ο Άλλος»
Ο φίλος, ο συνεργάτης, ο εραστής, ο συνοδοιπόρος, ο ομοϊδεάτης, ο συνάδελφος, ο γείτονας, ο συγκάτοικος, ο συγγενής, ο εχθρός, ο αντίπαλος, ο μισητός, ο ξένος, ο περιθωριακός, ο κυρίαρχος, ο αποκλίνων, ο φτωχός, ο πλούσιος, ο μορφωμένος, ο αμόρφωτος, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μετανάστης, ο ομοεθνής, ο νόμιμος, ο παράνομος, ο άντρας, η γυναίκα, ο διαφορετικός, ο όμοιος, ο σύμφωνος και ο διαφωνών, ο πιστός κι ο άπιστος.
Αυτός που βλέπω, αυτός που φαντάζομαι κι αυτός που είναι.
Εγώ κι ο άλλος μου εαυτός.

Υποβολή έργων
1. Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό, φωτογράφους και καλλιτέχνες όλων των μέσων.
2. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής
3. Τα έργα δεν επιστρέφονται και θα ανήκουν στη συλλογή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέχρι να προσφερθούν, όπως περιγράφεται παρακάτω.
4. Τα έργα θα είναι προς πώληση και τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για την υποστήριξη του “Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης”.

Προδιαγραφές έργων
1. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα από ένα έργα.
2. Αποδεκτά γίνονται μόνο έργα σε χαρτί (απλό ή φωτογραφικό) που βασίζονται στην τεχνική της φωτογραφίας, ή το αποτέλεσμα σχετίζεται με την τεχνική της φωτογραφία, ή υπονοείται η χρήση φωτογραφίας, ή χρησιμοποιείται επεξεργασμένη φωτογραφία για την παραγωγή νέου έργου, ή κολλάζ φωτογραφίας/-ιών, ή οτιδήποτε περιλαμβάνει φωτογραφία.
3. Το μέγεθος των έργων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 cm Χ 30 cm, ενώ ενθαρρύνεται και η χρήση του φακέλου ως μέσο ή μέρος του έργου. Όλα τα έργα στη θέση του αποστολέα θα αναφέρουν πλήρη στοιχεία του δημιουργού τους, καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση για τις σχετικές ειδοποιήσεις και αποστολές προσκλήσεων κτλ.
4. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στην Tettix Art Gallery στη Θεσσαλονίκη. Δε θα λειτουργήσει κριτική επιτροπή, παρά μόνο επιμέλεια της έκθεσης.
5. Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 8.30μμ.
6. Δεκτά γίνονται τα έργα που θα αποσταλούν με ταχυδρομείο σε χαρτί (χωρίς κορνίζα) μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015, στην παρακάτω διεύθυνση:
Γεωργία Γρηγοριάδου |Πανεπιστήμιο Μακεδονίας |Εγνατία 156 | 54636 | Θεσσαλονίκη

Πνευματικά δικαιώματα, όροι και προϋποθέσεις
1. Όλα τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση αποτελούν πνευματικά τέκνα των δημιουργών τους, αλλά (από την παραλαβή και μετά) ιδιοκτησία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να τα χρησιμοποιήσει όπως περιγράφεται παραπάνω.
2. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να φωτογραφίσουν, να αναπαράγουν, να καταχωρήσουν, να μεταδώσουν ή δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο τα έργα, για την καταγραφή, την έρευνα, ή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, (πάντα με το όνομα του δημιουργού τους).
3. Οι διοργανωτές θα χειριστούνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ασφάλεια κάθε έργο. Δεν φέρουν, όμως, ευθύνη για βλάβες από το ταχυδρομείο και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς λόγω αναπόφευκτων ατυχημάτων, όπως μια φυσική καταστροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε
– με την Γεωργία Γρηγοριάδου: gogo@go-teetotum.gr

Ή – με την Αλέκα Τσιρώνη: tsironia@otenet.gr
Ηλεκτρονική πρόσκληση και ηλεκτρονικός κατάλογος θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες.
Διοργανωτές: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης & Εικαστική Ομάδα TeeToTuM

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!