Selected Courses on Digital Art-UOWM

13 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ

Filed under: PERIPLANISI — Ετικέτες: — admin @ 09:58
Μια τόσο δυσπρόσιτη είσοδος, μια πόρτα χρώματος μπλε,ένα περίεργο μπλε…μια παιδική ανάμνηση ξεπροβάλει στα μάτια μου..

το ρόπτρο στέκει εκεί πλεγμένο μέσα στον κισσό,κρυμμένο μέσα σε μια ένδειξη εγκατάλειψης..περιμένει ένα άγγιγμα για να ζωντανέψει και πάλι…
Μπαλκόνι: προσωπικό παρατηρητήριο..πόσες εικόνες μπορεί να έχουν περάσει από μπροστά του..από μικρές και ασήμαντες στιγμές μέχρι μεγάλα και αληθινά γεγονότα,μπορεί να έχουν καταγραφεί επάνω σ’αυτο το τόσο παραδομένο στο χρόνο μπαλκόνι…
περίτεχνα σχεδια με μικρες λεπτομερεις που κεντριζουν το ενδιαφερον,κοσμουν ακομη και τις καγκελόπορτες..
Μπλε πορτα με σκαλοπατια..η φυση ειναι η μονη επισκεψη που εχει κανει αισθητη την παρουσια της..σαν να ξεπροβαλει η φιγουρα της γιαγιας καθισμενη στην αναπαυτικη καρεκλα της με τα πολλα μαξιλαρια,με το ηρεμο βλεμμα της να εποπτευει το ζωηρο παιχνιδι των εγγονων της..
κομματι κι αυτη του παζλ..κυρια του παλιου αρχοντικου..αρχοντισσα τωρα πια του δικου της χώρου..γεννια γατιων που να κραταει αραγε απο παλια??
Απαγορευμένη εισοδος..αμπαρωμενη και διπλοκλειδωμενη ορθωνει το αναστημα της και την βροντερη φωνη της:ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ!
Ομορφα σπιτια,φιλοτεχνημενες πορτες,μια αλλη αρχιτεκτονικη που παραπεμπει σε αλλες εποχες χανεται μεσα στην εγκαταλειψη και μαζι με αυτα και η ιστορια τους?ποιος ξερει?

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!