Selected Courses on Digital Art-UOWM

15 Ιανουαρίου 2013

Σκέψεις για την πτυχιακή

Filed under: Notes — admin @ 17:35

 

 

 

 

Chronus/Memories.
Έργο κατά την ώρα της κατασκευής του.

 
 
CHRONUS  είναι ένα διαδραστικό γλυπτό-κατασκευή το οποίο συμβολίζει την υλική υπόστση του χρόνου . Ο χρόνος απεικονίζεται ως μία σφαίρα φωτός τοποθετούμενη στο κέντρο ενός μαύρου plexiglass κύβου. Όταν ο θεατής πλησιάζει το έργο αυτό ενεργοποιείτε και το κουτί από μαύρο γίνεται  ημήδιαφανες και εμφανίζεται η σφαίρα η οποία λάμπει.
 
 
ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΦΩΣ: Για να απεικονίσω το σκοτάδι χρησιμοποιώ ένα ειδικό μαύρο χρώμα το οποίο γίνεται διαφανές με την θερμοκρασία, αυτό γήνεται όταν ο θεατής έρθει κοντά στο έργο. Το φώς εμφανίζεται μέσα από την σφαίρα διώχνοντας το σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

  1. πολύ ενδιαφέρων ξεκίνημα—νομίζω η δημιουργία του δικού σου blog/power point η ότι άλλο για αυτό το έργο που ασχολείσαι καιρό () και η παρουσίαση αναλυτικά του ερευνητικού σου υλικού όσο αναφορά τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν της ερευνά σου πχ χρώμα- χρόνος-χημεία κλπ κλπ και με καταγραφικό υλικό αντίστοιχο, θα προχωρήσει τη παρουσίαση&έργο σου ….επίσης άλλα στοιχεία του χώρου έχουν σημασία? γιατί αυτά τα σχήματα ??? το τετράγωνο κουτί έχει ακόμα νοηματική αναφορά στο κουτί της Πανδώρας η έχει αυτονομηθεί??τι σημασία έχουν οι συνθήκες του χώρου όπου το πραγματοποιείς? τις επιλέγεις ? η δεν έχουν ? η δεν σε αφορούν—–έχει σημασία η θέση του θεατή στο χώρο και άρα η μελέτη της με το έργο? πως παρουσιάζεις την χρονική αλλοίωση του έργου “on line” ?κλπ θα τα πούμε από κοντά..

    Σχόλιο by vasileios bouzas — 19 Ιανουαρίου 2013 @ 07:30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!