Selected Courses on Digital Art-UOWM

15 Ιανουαρίου 2013

Ενα κτίριο μια ιστορία

Filed under: houses — admin @ 10:44
ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

        Αν θα μπορούσε να μιλήσει το συγκεκριμένο κτίριο πιστεύω πως θα είχε πολλά να μας διηγηθεί. 
        Φυσικά όπως και όλα τα άλλα κατοικίσιμα κτίρια θα μας έλεγε ιστορίες καθημερινότητας της οικογένειας που διέμενε εκεί και που άλλοτε θα συνδέονταν με χαρμόσυνα γεγονότα και άλλοτε με δυσάρεστα.
         Το συγκεκριμένο κτίριο όμως δε θα παρέμενε μόνο σε αυτές τις διηγήσεις αλλά θα συνέχιζε αναφέροντας την εποχή που είχε γίνει φρουραρχείο των γερμανικών δυνάμεων , που δεν ήταν λίγες οι φορές που επίτασσαν όποια σπίτια ήθελαν σαν κατακτητές που ήταν στη χώρα μας. 
         Στη συνέχεια θα έξιστορούσε την περίοδο που είχε μευατραπεί σε κλινική με σκοπό να βοηθήσει στον πόνο και να καταπολεμήσει τις ασθένειες που εμφανίζονταν στην περιοχή. 
Μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε από προσφορά και αλληλεγγύη.
          Έπειτα ήρθε η εποχή όπου το κτίριο μετατράπηκε σε σχολείο αφού στεγάστηκε εκεί το τεχνικό λύκειο(πρώην ΚΑΤΕΕ )
 της πόλης της Φλώρινας.Εποχή που γνώσεις, γέλια, παιχνίδια, άθληση και πειράγματα δεν έλειπαν σε καθημερινή βάση από την ευρύτερη περιοχή του κτιρίου.
          Τέλος ήρθε ο χρόνος όπου μεταμορφώθηκε σε κέντρο διασκέδασης έχοντας ζωή κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Ένα διάστημα που όντας κάτι καινούργιο στην περιοχή αποτέλεσε πόλο έλξης όσον αφορά την ψυχαγωγία του πληθυσμού της πόλης μας.

         Στις μέρες μας παραμένει καλοδιατηρημένο, επιβλητικό κάνοντας ένα διάλειμμα από την ίδια την ζωή που τόσο έντονα έζησε κατά τα προηγούμενα χρόνια.         

Δεν υπάρχουν Σχόλια »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress

error: Content is protected !!