Για τη συγκεκριμένη εργασία επέλεξα να κάνω ένα βίντεο. Αν και είναι πολύ δύσκολο ίσως να μεταφέρεις το βίωμα της συναισθησίας, όταν ειδικά δεν το έχεις εσύ, είναι πιο εύκολο να φανταστείς πώς θα είναι. Πιστεύω πως με την αντιστροφή των χρωμάτων της εικόνας η χρωματική συναισθησία είναι πιο κατανοητή. Μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε όπως και να αντιληφθούμε το χώρο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους συναισθητικούς, χωρίς δλδ να έχουν προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή . Προσπάθησα να συμπεριλάβω ότι έχω διαβάσει σχετικά με το εν λόγω φαινόμενο. Έτσι στο συγκεκριμένο βίντεο έχω σχετίσει πιο πολύ μερικά ηχητικά φαινόμενα με την εικόνα (οπτικοακουστική συναισθησία) όπως και τις διάφορες παραλλαγές του φαινομένου αυτού.
Όταν ο “πρωταγωνιστής” αντικρίζει ένα μπολ με φρούτα, ακούγεται τρεις φορές η φράση 3 Bananas. Η εικόνα αλλάζει κάθε φορά που ακούγεται η φράση αυτή.Αυτό το έκανα, μιας και είχα διαβάσει ένα σχετικό κείμενο με μια κοπέλα που έβλεπε παντού κίτρινο τον αριθμό 7. Μόλις της είπαν να μετρήσει 7 μήλα, τα είδε και εκείνα κίτρινα.
Ακούγεται επίσης και μια μηχανική φωνή να απαγγέλλει κριτήρια προσδιορισμού της συναισθησίας (definitional criteria), όπως μπορεί κανείς να τα βρει στη wikipedia.
Τέλος το animation που φαίνετα σε συγχρονισμό με την αναπνοή το σκέφτηκα προσπαθώντας να δημιουργήσω κάποιον κώδικα βάσει εμπειριών που σχετίζονται με τη συναισθησία και είναι κοινές σε όλους μας, θέμα που ωστόσο χρίζει έρευνας ακόμα.